Main » Shëndetësi

artikujSipas specialistëve, banania largon të ënjturat, skuqjen dhe kruarjen që shkaktohen nga pickimi i mushkonjave.

... LEXO MË SHUMË »

Category: Shëndetësi | Views: 509 | Added by: Kushtrim_Guraj | Date: 28 November 2013 | Comments (0)

Woman biting nails

Nëse i kafshoni thonjtë, nuk jeni të vetmit. Shumë njerëz e ndajnë këtë shprehi për shumë arsye të ndryshme, si stresi, mërzitje apo edhe nevoja për rehati. Disa njerëz e gjejnë vetën duke kafshuar thonjtë kur ata rriten, apo edhe duke e ngrënë mishin rreth thonjëve.

... LEXO MË SHUMË »

Category: Shëndetësi | Views: 312 | Added by: Kushtrim_Guraj | Date: 20 November 2013 | Comments (0)

artikujNdersa sezona e gripit po afrohet, specialistët sugjerojnë pushim, konsumimin e shumë frutave dhe perimeve për të luftuar me sëmundjet sezonale si gripi, bronkiti apo të ftohurit.

... LEXO MË SHUMË »

Category: Shëndetësi | Views: 420 | Added by: Kushtrim_Guraj | Date: 17 November 2013 | Comments (0)

Qelizat embrionale prodhojnë insulinëQelizat mëmë e përbashkët (stem cells), mund të transformohen në qeliza pankreatike që prodhojnë insulinë, duke ofruar mundësi për mjekimin e diabetit, zbulim ky i publikuar në revistën "Stem Cells”.


... LEXO MË SHUMË »

Category: Shëndetësi | Views: 435 | Added by: Kushtrim_Guraj | Date: 13 November 2013 | Comments (0)

artikujPersonat të cilët pinë duhan janë në rrezik më të rritur për t’u prekur nga sëmundja e Alzherimerit dhe llojet tjera të demencës.

... LEXO MË SHUMË »

Category: Shëndetësi | Views: 307 | Added by: Kushtrim_Guraj | Date: 12 November 2013 | Comments (0)

artikujNënat e reja dhënien gji e shohin si një sfidë të vështirë dhe shpesh vendosin të heqin dorë nga ajo që në ditët e para të paslindjes.

Sipas një studimi të ri amerikan, nënat të cilat hasin në shqetësime dhe vështirësi me dhënien gji në ditët e para të pas-lindjes, janë 10 herë më të prira për të hequr dorë nga ky angazhim i shëndetshëm brenda dy muajsh.

... LEXO MË SHUMË »

Category: Shëndetësi | Views: 336 | Added by: Kushtrim_Guraj | Date: 08 November 2013 | Comments (0)

artikujPasi kanë analizuar të dhënat e mbledhura nga afro katër mijë fëmijë të moshës dy deri në10 vjeçe, hulumtuesit kanë arritur në përfundim se deri në 85 për qind e djemve, dhe madje deri në 90 për qind e vajzave pinë më pak ujë sesa është e këshillueshme.

... LEXO MË SHUMË »

Category: Shëndetësi | Views: 372 | Added by: Kushtrim_Guraj | Date: 06 November 2013 | Comments (0)

artikujFtoi ndikon në bark si astringent (tkurës).

Parandalon gjakderdhjen e tepërt gjatë pastrimit mujor.Ngrënia e ftoit pas ushqimit pushon barkun,

Shurupi nga ftoi është i mirë kundër kollitjes dhe dhembjeve në fyt.Ajka nga ftoi i freskon damarët dhe forcon barkun.

... LEXO MË SHUMË »

Category: Shëndetësi | Views: 368 | Added by: Kushtrim_Guraj | Date: 05 November 2013 | Comments (0)

artikujNjë studim kanadez ka hulumtuar ndikimin e marrjes së shtesave të hekurit me ushqim, te fëmijët me deficit (nivel të ulët) të hekurit në organizëm.

 Besohet se rreth 25 për qind e nxënësve në shkolla fillore vuajnë nga niveli i ulët i hekurit që ndikon në aftësitë e tyre kognitive (njohëse: të menduarit, të mësuarit, kujtesën etj.), si edhe në zhvillimin fizik të fëmijës.

... LEXO MË SHUMË »

Category: Shëndetësi | Views: 301 | Added by: Kushtrim_Guraj | Date: 29 October 2013 | Comments (0)

 Opojë, 24 tetorë 2013, Shkruar nga Docent Dr,Sc, Selami Sylejmani
Para se të vendosni të ngelni shtatzënë duhet të vërtetoni se a ka të ju-në familjen tuaj, ose të bashkëshorti-partneri i juaj-familja e partnerit tuaj, sëmundje trashëguese. Kjo është me rendësi sepse ka mundësi që edhe fëmija i juaj ti trashëgoj këto sëmundje. Për këtë qellim duhet të konsultohesh me mjekun-gjinekologun tuaj.Duhet të bëni edhe analizat e gjakut të cilat eliminojnë shfaqjen e sëmundjes së rubeolës, sëmundje kjo e cila nëse shfaqet gjatë shtatzënisë të ju, mundet ta dëmtoj seriozisht edhe fëmijën tuaj. Nëse nuk e keni kaluar sëmundjen e rubeolës ose nuk jeni vaksinua kundër rubeolës, atëherë mjeku i juaj, ju sqaron për mundësin e vaksinimit kundër rubeolës para se të ngelni shtatzënë.
... LEXO MË SHUMË »
Category: Shëndetësi | Views: 333 | Added by: Kushtrim_Guraj | Date: 24 October 2013 | Comments (0)

1 2 3 »
Block title
Kategoria
Opoja Lajmë [28]
Lajme [19]
Sport [22]
Ekonomi [15]
Teknologji [18]
Shkencë [18]
Kulturë [20]
Shëndetësi [22]
Kuzhinë [20]
Komuna Dragash-it
komuna_dragash_radio_sharri


www.opoja.net
EDHE TI MUND TA SJELLËSH LAJMIN NË "OPOJA.NET"
Apo nëse keni propozim për ndonjë temë interesante, na thirreni në tel.:045/622 653, apo na shkruani në e-mail: opoja.net@live.com
Moti në opojë

OPOJA

Reklama Juaj!□■□■□■□■□ opoja.net@live.com
Marketing
Kliko ketu per ta shkarkuar fletepalosjen "Vetekontrolli i Gjinjeve"
Foto & Video
Fotografia e Javës http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/65786457.jpg Video e Javës
Publicitet

Facebook
dita e flamurit
Gjithësej Vizitorë

Gjithësej ne Linje: 1
Publikues: 1
Perdorues: 0
Total Vizitorë: