Main » Shëndetësi

artikujTë gjitha tipet e grupeve të gjakut mund të jenë Rh pozitiv apo Rh negativ. Nëse në rruazat e kuqe të gjakut (eritrocitet) gjendet proteina e quajtur "faktori rezus”, atëherë personi, pavarësisht grupit te gjakut, është Rh pozitiv.

 Një numër i vogël i njerëzve nuk e kanë këtë proteinë. Rreth 15% e njerëzve janë Rh negativ.

 Ky faktor nuk ndikon absolutisht në gjendjen e përgjithshme të shëndetit përveç një rasti, gjatë shtatzënisë.

 Në momentin që një femër ka një grup gjaku me rezus negativ dhe partneri i saj ka një grup gjaku me rezus pozitiv, atëhere ky kombinim mund të rezultojë me një bebe me rezus pozitiv. Ky kombinim mund të jetë problem për nënën dhe fëmijën në disa raste.

 Pavarësisht faktit se sistemet e qarkullimit të gjakut janë të ndara tek në ... LEXO MË SHUMË »

Category: Shëndetësi | Views: 239 | Added by: Kushtrim_Guraj | Date: 09 July 2013 | Comments (0)

artikujSezoni i rriqrave zgjat nga pranvera (mars) deri në vjeshtë (tetor/nëntor). Rriqrat janë prezent në 50% e territorit të Republikës së Kosovës në një lartësi mbidetare prej 334m -634m, jetojnë në pyje drurësh gjethorë, në shkurre deri në një lartësi maksimale prej 1,5 m mbi tokë si dhe në bari të lartë, ato presin gjahun e tyre ku duke kaluar pranë njeriu mund ti merr me vete ku mund te pickohet nga to.

... LEXO MË SHUMË »

Category: Shëndetësi | Views: 349 | Added by: Kushtrim_Guraj | Date: 08 July 2013 | Comments (0)

« 1 2 3
Block title
Kategoria
Opoja Lajmë [28]
Lajme [19]
Sport [22]
Ekonomi [15]
Teknologji [18]
Shkencë [18]
Kulturë [20]
Shëndetësi [22]
Kuzhinë [20]
Komuna Dragash-it
komuna_dragash_radio_sharri


www.opoja.net
EDHE TI MUND TA SJELLËSH LAJMIN NË "OPOJA.NET"
Apo nëse keni propozim për ndonjë temë interesante, na thirreni në tel.:045/622 653, apo na shkruani në e-mail: opoja.net@live.com
Moti në opojë

OPOJA

Reklama Juaj!□■□■□■□■□ opoja.net@live.com
Marketing
Kliko ketu per ta shkarkuar fletepalosjen "Vetekontrolli i Gjinjeve"
Foto & Video
Fotografia e Javës http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/65786457.jpg Video e Javës
Publicitet

Facebook
dita e flamurit
Gjithësej Vizitorë

Gjithësej ne Linje: 1
Publikues: 1
Perdorues: 0
Total Vizitorë: