Pllajnik


Fshat i bukur malor që mbi fshatrat opojare qëndron krenar.Fshat me bukuri malore e me ujëra të kulluar gurrore.Vet emri pllaj-dhe prapashtesa nik të lë të kuptosh se ky katund ishte dhe është pllajë-rrafshtinë e gjatë malore.Ky fshat daton që në kohërat e lashta gjë për të cilën ka shumë fakte të cilat datojnë që para perandorisë Osmane.Si kisha (vendi i kishës) pastaj edhe vet emri i cili po të deshifrohet Pllaj-Nikë don të thotë pllaja(rrafshtina-fusha) e Nikës.Karakteristikë është pozita gjeografike mbi të gjitha fsharat e Opojës dhe terreni malor tepër i bukur dhe jo shumë i thepisur.Ndër vite për shkak të largësisë me fshatarat e tjera ky fshat ka qenë i veçuar por tani kohët e fundit eshtë ndertuar rruga e re shumë më e shkurtër si dhe është shtruar me kubëza edhe rruga e fshatit gjë e cila e ka bërë shumë më të lehtë integrimin dhe komunikimin e banorëve të Pllajnikit me fshatrat e tejra.
Block title
Kategoria
Komuna Dragash-it
komuna_dragash_radio_sharri


www.opoja.net
EDHE TI MUND TA SJELLËSH LAJMIN NË "OPOJA.NET"
Apo nëse keni propozim për ndonjë temë interesante, na thirreni në tel.:045/622 653, apo na shkruani në e-mail: opoja.net@live.com
Moti në opojë

OPOJA

Reklama Juaj!□■□■□■□■□ opoja.net@live.com
Marketing
Kliko ketu per ta shkarkuar fletepalosjen "Vetekontrolli i Gjinjeve"
Foto & Video
Fotografia e Javës http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/65786457.jpg Video e Javës
Publicitet

Facebook
dita e flamurit
Gjithësej Vizitorë

Gjithësej ne Linje: 1
Publikues: 1
Perdorues: 0
Total Vizitorë: