Shajne


Fshati Shajne është fshati i katert më i madh në trevën e Opojes,pas Bresanë dhe Breznes.Në Shajne jetojn afro 4000 banor në rreth 450 shtëpi.I thekësuar është "Gurbeti" drejt perendimit vetëm në Zvicërr jetojn afro 50 familje.Është ndër fshatërat më të zhvilluar në trevën e opojës,Rruga është e kubëzuar drejt Dragashit afro 3 km.Ndërtimi i xhamis së fshatit kushtoj rreth 150000 euro me donacion te Kuvajtit 40% dhe banorve të fshatit 60%.Është gjithashtu i bërë elektrifikimi i rrugëve të fshatit si dhe mbi 80% të kanalizimit,ka edhe të përsosur rrjetin e ujësjellsit i cili rrjedh nga majët e maleve të sharrit.Gjithashtu është ndërtuar edhe Shkolla fillore "Fetah Sylejmani" dëshmor i fshatit.Gjatë luftës në rradhët e UÇK kanë qenë të rradhitur shumë djem ku dy prej tyre ranë herojkisht ne Koshare Fetah Sylejmani dhe Fisnik Ibrahimi,sot kujtohen me shumë dashuri dhe krenari ranë për të mos vdekur kurrë për ta këndohen këng dhe thurren vargje nga këngëtarët dhe poetët më të shquar të Kosovës.Fshati para viteve të 90-ta ka qenë njëri ndër fshatërat më të arsimuar në trevat e Opojës,botërisht njihet magjistri i parë në këto treva Mr.Iljaz Vehapi-Njihët edhe si themeluesi i gjimnazit të vetëm në komunën tonë "Ruzhdi Berisha"(Emin Duraku). Përgaditi "Alboholics"Block title
Kategoria
Komuna Dragash-it
komuna_dragash_radio_sharri


www.opoja.net
EDHE TI MUND TA SJELLËSH LAJMIN NË "OPOJA.NET"
Apo nëse keni propozim për ndonjë temë interesante, na thirreni në tel.:045/622 653, apo na shkruani në e-mail: opoja.net@live.com
Moti në opojë

OPOJA

Reklama Juaj!□■□■□■□■□ opoja.net@live.com
Marketing
Kliko ketu per ta shkarkuar fletepalosjen "Vetekontrolli i Gjinjeve"
Foto & Video
Fotografia e Javës http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/65786457.jpg Video e Javës
Publicitet

Facebook
dita e flamurit
Gjithësej Vizitorë

Gjithësej ne Linje: 1
Publikues: 1
Perdorues: 0
Total Vizitorë: