Bellobrad


Sipërfaqja : 4.360 m².

Lartësia mbidetare : 1000 m (vendbanimi më i ulët i Opojës).

Pozita Gjeografike : 8-9 km në veri-lindje të Dragashit (Sharri).

Shtrihet në terracën fluviale të Lumit të Opojës, i shtrirë kryesisht në anën e djathë të lumit, ku është i formës së zgjatur me shtrirje veri-lindje dhe jug-perëndim duke i ekspozuar lindjes.

Familjet : Beqajt, Qafleshët, Baxhakët dhe Sadikajt.

Popullësia :

Viti Shtëpi Banorë
1865 39
1879 40
1913
321
1918 35 221
1921 40 232
1928 38 228
1948 54 415
1953 50 345
1961 45 385
1971 50 568
1981 95 808
1991 100 1043

Pasuria natyrore : Ka pak tokë pune, pyje dhe kullosa, sipërfaqja e të cilave është e zvogëluar me transformimin e një pjese në pronë shoqërore të ndërmarrjes shoqërore "Sharrprodhimi". Sipërfaqja e arave është 160 ha, livadhet 394 ha, kullosat 934 ha dhe pyje 121 ha.

Infrastruktura : Ka shkollën fillore "Sezai Surrroi", shtëpinë e kulturës, bibliotekën, ambulancën shëndetësore, xhaminë, disa dyqane tregtare dhe zejtare, sharrën dhe dy mullinj.

Toponimet : Arat e Bardha, Arat e Katundit, Kopsht, Linishtë, Ura e Beqës, Verrit, Kroi i Madh, Koliba e Tosunit, Kroi i Mihonës, Kroi i Magjupit, Lugi i Madh, Fushat, Shevarot, Shinkeqos, Rakita, Shkozë, Stani i Rifës, Bota Kuqe, Gropa e Madhe, Gropa e Vogël, Rrahi, Shpati, Brinza, Milisja, Lisi Duc, Lisi Madh, Hikrrima, Sydireki, Mllaka, Brumllake, Vija e Shehit Vogël, Livadhet e Gata, Kodra e Shkrumës, Lugi i Pulës, Lugi i Gegës, Lugi i Kroit, Lugi i Love, Lugi i Musës, Lugi i Kulumrikës, Lugi i Torishtës, Lugi i Bremit, Lugi me Mone, Arat e Poshta, Arat e Reja, Vija e Pojës, Vija e Shullanit Kurtës, Vija Vereve, Gropa Hapot, Gropa Pisarit, Kodra e Dushkit, Kodra e Mullinit, Rrihna, Mollza, Qafza, Nershije, Rasadost, Gurishta, Stani, Zabeli, Kinza, Mejdani, Gostili (vendbanim i vejtër në Opojë), Shullani, Shkoza, Rrasa, Sirodi, Fusha Brrutit, Zasaja, Vllaçia, Shkrumza, Lomat e Qafleshit, etj.Block title
Kategoria
Komuna Dragash-it
komuna_dragash_radio_sharri


www.opoja.net
EDHE TI MUND TA SJELLËSH LAJMIN NË "OPOJA.NET"
Apo nëse keni propozim për ndonjë temë interesante, na thirreni në tel.:045/622 653, apo na shkruani në e-mail: opoja.net@live.com
Moti në opojë

OPOJA

Reklama Juaj!□■□■□■□■□ opoja.net@live.com
Marketing
Kliko ketu per ta shkarkuar fletepalosjen "Vetekontrolli i Gjinjeve"
Foto & Video
Fotografia e Javës http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/65786457.jpg Video e Javës
Publicitet

Facebook
dita e flamurit
Gjithësej Vizitorë

Gjithësej ne Linje: 1
Publikues: 1
Perdorues: 0
Total Vizitorë: