Main » Kulturë

artikujXhamia e Et'hem Beut në Tiranë është një xhami e ndërtuar nga Mulla Beu nga Petrela, rreth fundit të shekullit të tetëmbëdhjetë. Mbi derën e parë të xhamisë edhe sot e kësaj dite gjendet një rrasë, në të cilën vërtetohet që kjo xhami u ndërtua nga Mulla Beu, një njëri i pasur tiranas, i cili me qëllim bamirësie i hodhi themelet e para të kësaj Xhamie me 1791.

... LEXO MË SHUMË »

Category: Kulturë | Views: 507 | Added by: Kushtrim_Guraj | Date: 28 November 2013 | Comments (0)

artikujKy manifestim nisi me parakalimin e anëtarëve të të gjitha ansambleve dhe shoqërive kulturore – artistike nëpër rrugët e qytetit.

Parakalimi nëpër rrugë dhe vallëzimi në sheshin e qytett krijoi një atmosferë vërtetë festive ashtu edhe siç i ngjanë këtij evenimenti kulturor.

... LEXO MË SHUMË »

Category: Kulturë | Views: 423 | Added by: Kushtrim_Guraj | Date: 17 November 2013 | Comments (0)

Si zor të ketë menduar profesor Çabej, qoftë edhe në ndonjë befje mendimi, se "Meshari" i tij do të vinte ndonjëherë nga e bija, që menaxhon botimet "Çabej".

... LEXO MË SHUMË »

Category: Kulturë | Views: 432 | Added by: Kushtrim_Guraj | Date: 13 November 2013 | Comments (0)

artikujPër të trembëdhjetën herë me radhë, Forumi Rinor Islam organizoi manifestimin tradicional të Hixhrit me rastin e vitit të ri Islam, 1435.

Manifestimi u mbajt më datë 09.11.2013, në Sallën Universale në Shkup. me kete rast u bë shpallja e shkollarëve të mesëm dhe studentëve më të dalluar të shkollave dhe universiteteve nga disa qytete te Maqedonisë.

... LEXO MË SHUMË »

Category: Kulturë | Views: 290 | Added by: Kushtrim_Guraj | Date: 12 November 2013 | Comments (0)

artikujXhamia, që në Amerikën e Veriut njihet më mirë si qendra islame, është qendra e aktiviteteve shpirtërore, sociale, edukative dhe kohët e fundit e aktiviteteve politike të komunitetit mysliman amerikan. Xhamia është gjithashtu vendi, ku myslimanët me formime kulturore dhe ideologjike të ndryshme takohen dhe bashkëveprojnë. Mënyrat e ndryshme interpretuese të burimeve dhe praktikave islame kanë krijuar tensione, veçanërisht në qendrat islame ku ka tendencë për vendosjen e interpretimeve strikte për vendin dhe rolin e duhur të grave myslimane në xhami dhe në komunitet.

... LEXO MË SHUMË »

Category: Kulturë | Views: 303 | Added by: Kushtrim_Guraj | Date: 08 November 2013 | Comments (0)

artikujFestat që janë të ndaluara [për myslimanët] janë ato me tone fetare si Krishtlindjet apo Pashkët, por jo mbledhjet festive të njerëzve në ngjarje të ndryshme. Rjedhimisht, njerëzit janë të lejuar të festojnë përvjetorët e martesave, ditëlindjet apo cfarëdo eventesh të tilla që nuk kanë lidhje me festat fetare. Është tejet e rëndësishme që të punojmë për të larguar këto keqkuptime dhe dyshimet e njerëzve [rreth kësaj cështjeje]. Njerëzit përballen [për shkak të këtyre keqkuptimeve] me vështirësi dhe rëndesë në fenë e tyre e kjo vecanërisht kur njerëzit fetarë i shpallin [këto festa jo fetare] si të ishin mëkate të mëdha apo akte të refuzuara e në fakt nuk janë. ... LEXO MË SHUMË »

Category: Kulturë | Views: 371 | Added by: Kushtrim_Guraj | Date: 06 November 2013 | Comments (0)

artikujNjë kosovar i ka gjetur të afërmit e tij që i kishin humbur shumë kohë më parë në provincën anadolliane Yozgat, pasi daja i tij kishte ikur nga Kosova për në Turqi në kërkim të një të ardhmeje më të mirë në vitin 1938.


... LEXO MË SHUMË »

Category: Kulturë | Views: 293 | Added by: Kushtrim_Guraj | Date: 05 November 2013 | Comments (0)

artikujXhamia, që në Amerikën e Veriut njihet më mirë si qendra islame, është qendra e aktiviteteve shpirtërore, sociale, edukative dhe kohët e fundit e aktiviteteve politike të komunitetit mysliman amerikan. Xhamia është gjithashtu vendi, ku myslimanët me formime kulturore dhe ideologjike të ndryshme takohen dhe bashkëveprojnë. Mënyrat e ndryshme interpretuese të burimeve dhe praktikave islame kanë krijuar tensione, veçanërisht në qendrat islame ku ka tendencë për vendosjen e interpretimeve strikte për vendin dhe rolin e duhur të grave myslimane në xhami dhe në komunitet. ... LEXO MË SHUMË »

Category: Kulturë | Views: 311 | Added by: Kushtrim_Guraj | Date: 29 October 2013 | Comments (0)

artikuj"Është krenaria, shpresa dhe dinjiteti që mbetet, sepse kur një refugjat bëhet refugjat, zakonisht atij nuk i mbetet asgjë, përveç bluzës që ka veshur kur kapërcen kufirin dhe është në një tokë të panjohur në vendin mik. Por ajo që më ka bërë më shumë përshtypje është krenaria dhe dinjiteti i tyre”. ... LEXO MË SHUMË »
Category: Kulturë | Views: 313 | Added by: Kushtrim_Guraj | Date: 24 October 2013 | Comments (0)

artikuj"Është krenaria, shpresa dhe dinjiteti që mbetet, sepse kur një refugjat bëhet refugjat, zakonisht atij nuk i mbetet asgjë, përveç bluzës që ka veshur kur kapërcen kufirin dhe është në një tokë të panjohur në vendin mik. Por ajo që më ka bërë më shumë përshtypje është krenaria dhe dinjiteti i tyre”. ... LEXO MË SHUMË »
Category: Kulturë | Views: 319 | Added by: Kushtrim_Guraj | Date: 24 October 2013 | Comments (0)

1 2 »
Block title
Kategoria
Opoja Lajmë [28]
Lajme [19]
Sport [22]
Ekonomi [15]
Teknologji [18]
Shkencë [18]
Kulturë [20]
Shëndetësi [22]
Kuzhinë [20]
Komuna Dragash-it
komuna_dragash_radio_sharri


www.opoja.net
EDHE TI MUND TA SJELLËSH LAJMIN NË "OPOJA.NET"
Apo nëse keni propozim për ndonjë temë interesante, na thirreni në tel.:045/622 653, apo na shkruani në e-mail: opoja.net@live.com
Moti në opojë

OPOJA

Reklama Juaj!□■□■□■□■□ opoja.net@live.com
Marketing
Kliko ketu per ta shkarkuar fletepalosjen "Vetekontrolli i Gjinjeve"
Foto & Video
Fotografia e Javës http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/65786457.jpg Video e Javës
Publicitet

Facebook
dita e flamurit
Gjithësej Vizitorë

Gjithësej ne Linje: 1
Publikues: 1
Perdorues: 0
Total Vizitorë: