Main » 2013 Nentor 20 » Tranguj Turshi
03:25 Tranguj Turshi | |
Perberesit:
Gatimi: Per turshi perdoren tranguj te vegjel me lekure te holle, mundesisht te nje madhesie dhe te fresket. Me pare pergatitet shellira dhe lihet te ftohet. Ne qyp ose ene qelqi shtrohen gjethe dushku ose vishnje e koper dhe vendosen trangujt e lare vertikalisht. Pas cdo shtrese vihen gjethe vishnje ose koper. Mbulohen me kapak druri qe te futet brenda enes, siper i vihet nje gur, i hidhet uthulla ose acid acetik dhe shellira, e cila duhet te mbuloje trangujt dhe ena duhet te lihet 10-15 cm bosh. Mbulohet me nape te paster dhe vendoset ne vend te fresket. Turshia eshte gati pas 30-40 ditesh. Sipas deshires , gjate pergatitjes , turshise mund t’i hidhet rigon , hudhra etj. | |
|
Total comments: 0 | |
Block title
Block title
Kategoria
Opoja Lajmë [28] |
Lajme [19] |
Sport [22] |
Ekonomi [15] |
Teknologji [18] |
Shkencë [18] |
Kulturë [20] |
Shëndetësi [22] |
Kuzhinë [20] |
meditime
Meditime për Muajin: Nentorë 2013
* 5 Autorë janë nga treva e Opojës *
Dispozitat e sadakasë obligative dhe asaj vullnetare. | |
Elementet e demokracisë në islam. | |
Osmanet. | |
Islam I është fe e punës dhe e pendimit,.. |
www.opoja.net
EDHE TI MUND TA SJELLËSH LAJMIN NË "OPOJA.NET"
Apo nëse keni propozim për ndonjë temë interesante, na thirreni në tel.:045/622 653, apo na shkruani në e-mail: opoja.net@live.com
OPOJA
Reklama Juaj!□■□■□■□■□ opoja.net@live.com
Facebook
dita e flamurit
Gjithësej Vizitorë