Main » 2013 » Nentor » 17 » Qysh Me Konfiguru Printerin në Rrjetë?
12:33
Qysh Me Konfiguru Printerin në Rrjetë?

Qysh Me Konfiguru Printerin në Rrjetë?Instalimi i printerit në rrjet di të jetë proces i komplikuar edhe për njohësit e teknologjisë. Në shikim të parë duket punë e thjeshtë mirëpo di të komplikohet në atë mënyrë sa që zgjatë edhe me orë të tëra. Poashtu ka pak burime se ku mund të informoheni për këtë proces që spjegohet në terme të thjeshta. Çka është një Printer në rrjetë? Për të qenë të qartë printeri në rrjetë mundëson që më shumë se një kompjuter të ketë qasje në të, në mënyrë që të kursehet hapsira që zënë vend shumë printer dhe poashtu edhe kosto prapa çdo printeri. Janë dy mënyra se qysh me konfiguru printerin në rrjetë.


Mënyra e parë: Lidheni direkt me një kompjuter

Mënyra e parë dhe më e zakonshme është që të krijoni një printer server. Printer server është një kompjuter i lidhur direkt me printer. Kompjuterët tjerë në rrjet mund t’i dërgojne dokumentet për shtyp në printer përmes kompjuterit të lidhur direkt me të. Është e zakonshme për arsye se kjo mënyrë funksionon për shumë lloje të printerëve.

 • Lidheni printerin në rrymë
 • Poashtu lidheni edhe me kompjuter me USB kabllon që ju ka ardhur me printer
 • Ndizeni printerin dhe kompjuterin
 • Në Windows XP klikoni START dhe pastaj klikoni Printers and Faxes
 • Kliko Add a Printer
 • Ndiqni hapat që shfaqen duke zgjedhur opsionin Local Printer
 • Zgjedhni No kur t’ju kërkohet të ndani printerin apo share printer. Ndarja do të bëhet duke përsëritur këta hapa në çdo kompjuter që kanë nevojë të kenë qasje në të.

Mënyra e dytë: Lidheni printerin në rrjet

Kjo bëhet duke lidhur printerin tuaj në rrjetë, qoftë direkt në switch, apo router, që në shtëpi dhe biznese të vogla ruterët janë kombinim i switch, wireless access point. Poashtu, si kusht, është që printer juaj të ketë port ku mund të lidhet UTP kablloja e internetit.

 • Lidheni printerin në rrymë
 • Lidheni printerin me UTP kabëll, që njihet si kabllo i internetit, me router
 • Ndizeni printerin
 • Në Windows XP klikoni START dhe pastaj klikoni në Printers and Faxes
 • Kliko Add a Printer
 • Zgjedhni Local Printer dhe largoni shenjimin në automatically detect my plug and play printer
 • Kliko Next
 • Zgjedhni Create a New Port dhe zgjedhni TCP/IP Port
 • Shkruajeni IP Adresën e Printerit dhe klikoni Next
 • Kliko Finish
 • Tani do të ju kërkohet që të zgjedhni driverin e paisjes. Driver, thënë më së thjeshti, është software që tregon se si duhet komunikuar kompjuteri juaj me printer
 • Zgjedhni No kur ku kërkohet të ndani këtë printer, pra share. Do të ndahet duke përsëritur këta hapa në çdo kompjuter që kanë nevojë të kenë qasje në të.
Category: Teknologji | Views: 365 | Added by: Kushtrim_Guraj | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Block title
Kategoria
Opoja Lajmë [28]
Lajme [19]
Sport [22]
Ekonomi [15]
Teknologji [18]
Shkencë [18]
Kulturë [20]
Shëndetësi [22]
Kuzhinë [20]
Komuna Dragash-it
komuna_dragash_radio_sharri


www.opoja.net
EDHE TI MUND TA SJELLËSH LAJMIN NË "OPOJA.NET"
Apo nëse keni propozim për ndonjë temë interesante, na thirreni në tel.:045/622 653, apo na shkruani në e-mail: opoja.net@live.com
Moti në opojë

OPOJA

Reklama Juaj!□■□■□■□■□ opoja.net@live.com
Marketing
Kliko ketu per ta shkarkuar fletepalosjen "Vetekontrolli i Gjinjeve"
Foto & Video
Fotografia e Javës http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/65786457.jpg Video e Javës
Publicitet

Facebook
dita e flamurit
Gjithësej Vizitorë

Gjithësej ne Linje: 1
Publikues: 1
Perdorues: 0
Total Vizitorë: