Shpesh herë, dëgjojmë të flitet mbi ambjentin dhe mbrojtjen e ambjentit. Por cili është koncepti i ambjentit? Çfarë është ambjenti?

Tek ambjenti hyn gjithçka që e rrethon trupin e njeriut. Duke grisur një letër dhe duke e hedhur atë përdhe, në një lum apo kudo tjetër, unë kontriboj në ndotjen e ambjentit dhe jo në mirëmbajtjen e tij.

Konferenca e parë që është mbajtur për mbrojtjen e ambjentit, është mbajtur në Stokholm vetëm në vitin 1972. Kjo, ndërkohë që Kurani famëlartë bën thirrje për mirëmbajtjen e ambjentit, që para katërmbëdhjetë shekujsh.

Kur Ebu Bekri, Halifeja musliman, nisi ushtrinë për luftë nën komandën e Usames, i porositi:"Mos ua prisni pemët dhe mos ua vrisni kafshët...!"

Si udhëheqës musliman, ai ishte i interesuar të përhapë paqen dhe t'a rmbrojë ambjentin të pastër, siç e kishte krijuar Zoti.

Duke dërguar ... LEXO MË SHUMË »

Category: Artikuj Islam | Views: 583 | Added by: Kushtrim_Guraj | Date: 20 November 2013 | Comments (0)

Po të studiojmë jetën e shokëve të profetit Muhamed a.s do gjejmë se ato sakrifikonin gjithçka, duke filluar nga vetja e tyre, pasuria, familja dhe çdo gjë që posedonin për hir të fesë. Kjo sakrificë e madhe na detyron që të mendojmë se çfarë vallë kishte mbjellë Profeti a.s në zemrat e tyre, që të sakrifikonin kaq shumë? Çfarë vallë e kishte bërë Suhajb Er-rumij, që ishte një romak i ardhur në Mekë, ku kishte vënë pasuri dhe në kohën kur Profeti a.s i kishte urdhëruar myslimanët të emigronin për në Medine edhe ky u nis për t’iu bindur urdhrit të Profetit a.s duke mbushur 10 deve me pasurinë e tij. Paria e Mekës e takon në rrugë dhe e pyet se për ku ishte nisur. Ai u përgjigjet se ishte nisur për në Medine, që të bashkohej me Profetin dhe myslimanët e tjerë. "Kur erdhe tek ne ishe fakir dhe mes nesh u pasurove. Tani kërkon të marrësh pasurinë dhe të largohesh ... LEXO MË SHUMË »

Category: Artikuj Islam | Views: 569 | Added by: Kushtrim_Guraj | Date: 20 November 2013 | Comments (0)

Gjatë ritualit të përvitshëm, të larjes së Qabes së bekuar, bëhet dhe dorëzimi i çelësit të Qabes, tek familja e cila e trashëgon këtë nder që nga kohët e lashta. Emiri i Mekës, Halid Fejsal, ia dërgoi çelësin e Qabes, kujdestarit shejh Abdul Kadir Shibi.

... LEXO MË SHUMË »

Category: Artikuj Islam | Views: 460 | Added by: Kushtrim_Guraj | Date: 20 November 2013 | Comments (0)

http://www.dritaislame.al/wp-content/uploads/2011/12/kaligrafi-islame.jpgShkruar nga: Zymer Ramadani
Begati të shumta që mundë të
na dhurojë është vetëm All-llahu i
Madhëruar. Krijesa njeri duhet të
jetë e vetëdijshme se këto mirësi
janë në shërbimin e tij dhe aq të
shumta janë sa që numërimi i tyre
është i pamundur.
... LEXO MË SHUMË »
Category: Artikuj Opoja | Views: 343 | Added by: Kushtrim_Guraj | Date: 18 November 2013 | Comments (0)

Shkruar nga: Rrustem Spahiu

Bota islame e shekullit XX karakterizohet me ringjalljen e islamit të politizuar dhe provokimeve që i provokon modernizimi. Raportet në mes këtyre dyjave i kanë detyruar mendimtarët islam që të mendojnë në definicionin e shtetit dhe të shoqërisë islame në përgjithësi.
... LEXO MË SHUMË »
Category: Artikuj Opoja | Views: 347 | Added by: Kushtrim_Guraj | Date: 18 November 2013 | Comments (0)

http://img854.imageshack.us/img854/1740/90850917705513911701630.jpgShkruar nga: Nexhat Ibrahimi

Besimi në Allahun xh. sh.
është i vjetër sa edhe njeriu.
Respektivisht, besimi është më
i vjetër se njeriu, por vetëm me
krijmin e njeriut dhe të krijesave
të tjera besimi mori funksionin
e udhëzimit hyjnor në rrafshin
historik. ... LEXO MË SHUMË »
Category: Artikuj Opoja | Views: 338 | Added by: Kushtrim_Guraj | Date: 18 November 2013 | Comments (0)

artikujDita Ashures meritoi të konsiderohet si dita më madhështore në histori. Këtë ditë, është shkatërruar dhe ndëshkuar simboli më i madh i padrejtësisë dhe shtypjes mbi tokë. Ai ishte faraoni, mbreti i Egjiptit në kohën e Musait a.s.

... LEXO MË SHUMË »
Category: Artikuj Islam | Views: 399 | Added by: Kushtrim_Guraj | Date: 13 November 2013 | Comments (0)

artikujPyetje:”Paqja qoftë me ju! Shpresoj të gjej prej jush një përgjigje ngushëlluese dhe të shpejtë. Unë jam një vajzë njëzet e tre vjeçe dhe dorën time e ka kërkuar një person të cilin e njoh. Ai ka  cilësi të mira të cilat më interesojnë, por edhe të meta të cilat më bëjnë ta refuzoj. Ajo që më huton është fakti se kur shoh veten time, e gjej atë plot të meta.

... LEXO MË SHUMË »

Category: Artikuj Islam | Views: 411 | Added by: Kushtrim_Guraj | Date: 13 November 2013 | Comments (0)

artikujJeto me dashuri dhe zemërbutësi! Pikturo në buzët dhe fytyrën tënde buzëqeshjen, me të cilën do të marrësh sevapin e adhurimit!

... LEXO MË SHUMË »
Category: Artikuj Islam | Views: 371 | Added by: Kushtrim_Guraj | Date: 13 November 2013 | Comments (0)

artikujKritika pranohet me vështirësi edhe nga njeriu më modest, veçanërisht kur bëhet pa takt dhe padrejtësisht. Ashtu si thika, kritika shpeshherë shkakton plagë të thella dhe ndan edhe miqtë më të mirë.

Megjithatë, Profeti Muhamed, paqja e Allahut qoftë mbi të, ishte shembullor jo vetëm në aftësine për ti pranuar kritikat me përulësi, por edhe për ti përdoruar ato për arritjen e rezultate pozitive.


... LEXO MË SHUMË »
Category: Artikuj Islam | Views: 336 | Added by: Kushtrim_Guraj | Date: 06 November 2013 | Comments (0)

1 2 3 »
Block title
Komuna Dragash-it
komuna_dragash_radio_sharri


www.opoja.net
EDHE TI MUND TA SJELLËSH LAJMIN NË "OPOJA.NET"
Apo nëse keni propozim për ndonjë temë interesante, na thirreni në tel.:045/622 653, apo na shkruani në e-mail: opoja.net@live.com
Moti në opojë

OPOJA

Reklama Juaj!□■□■□■□■□ opoja.net@live.com
Marketing
Kliko ketu per ta shkarkuar fletepalosjen "Vetekontrolli i Gjinjeve"
Foto & Video
Fotografia e Javës http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/65786457.jpg Video e Javës
Publicitet

Facebook
dita e flamurit
Gjithësej Vizitorë

Gjithësej ne Linje: 1
Publikues: 1
Perdorues: 0
Total Vizitorë: